De ideale samenstelling van het CRM beheerteam

Blog ideale samenstelling CRM beheerteam small

Goed beschouwd staat uw CRM-applicatie in het hart van uw organisatie en is een van uw bedrijf kritische systemen. Die verdienen de juiste aandacht als het gaat om beheer. U wilt dan ook een professionele beheerorganisatie opzetten, die de continuïteit van de gedane investering bewaakt en vergroot. Een beheerorganisatie met verstand van gebruikers, CRM-software en -databases. Een beheerorganisatie die daarnaast oog heeft voor mogelijke koppelingen en integraties die u heeft gerealiseerd. En die begrijpt welke vragen en uitdagingen de business heeft.

Binnen het CRM beheerteam worden meerdere rollen onderscheiden, die door verschillende functionarissen kunnen worden uitgevoerd.

De minimale samenstelling van het CRM beheerteam is idealiter als volgt:

1. CRM executive
Deze rol wordt vaak door een commercieel directeur of marketing directeur opgepakt, of door de oorspronkelijke projecteigenaar vanuit de stuurgroep. De CRM executive moet een link hebben naar de directie en het management. Dit kan ook de persoon zijn die binnen de directie of het management CRM in de portefeuille heeft;

2. Technisch beheerder (TB)
Deze rol past goed bij een systeembeheerder of een andere, technisch goed onderlegde, persoon op de ICT afdeling;

3. Functioneel beheerder (FB)
Deze rol wordt vaak uitgevoerd door een superuser die een interne functie heeft, zoals een medewerker commerciële binnendienst, een marketing medewerker of een directiesecretaresse;

4. Data beheerder (DB)
Deze rol wordt vaak door een dataspecialist of systeembeheerder op de ICT afdeling.

* = Verplichte velden
Vul hier uw voor- en achternaam in

Vul hier uw bedrijfsnaam in

Vul hier uw e-mail adres in

Geef hier uw voorkeur aan

Vul hier uw telefoonnummer in zonder streepje

De gegevens die je hier invult, slaan we - tijdelijk - op om contact op te nemen betreffende deze whitepaper en zal niet gebruikt worden voor toekomstige mailings of nieuwsbrieven.
Wij hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om deze gegevens te mogen verzamelen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Indien je wél graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws betreffende CRM en producten van Microsoft 365, dan kun je dat aangeven door het vinkje hieronder aan te zetten. Wil je de nieuwsbrief niet, dan hoef je verder niets te doen.
.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!