ERP: wat is het en waarom dit inzetten?

In onze vorige blog gingen we kort in op de vraag of er eigenlijk wel gekozen moet worden tussen CRM en ERP. Beide systemen spelen namelijk een andere rol binnen de organisatie en sluiten hierdoor juist goed op elkaar aan. Maar wat is ERP nou eigenlijk en waarom zetten organisaties dit in?

Waarom ERP?
De betekenis van ERP is Enterprise Resource Planning. Dit is software die ondersteunend is aan alle processen binnen een bedrijf. ERP is een hulpmiddel voor beter informatiemanagement – het zorgt ervoor dat de interne en externe stroom van bedrijfsinformatie en administratie optimaal verloopt door alle processen.

De 3 voornaamste kenmerken van ERP-systemen zijn:

  • Multifunctioneel
  • Geïntegreerd
  • Modulair

Ten eerste zijn ze multifunctioneel: van financiële resultaten, over productieplanning, tot HRM. Een tweede kenmerk is dat ze geïntegreerd zijn. Dit betekent dat indien data in een van de functies ingegeven wordt, de informatie in alle gerelateerde functies eveneens onmiddellijk aangepast wordt. Ten derde zijn ERP-systemen modulair. Een onderneming kan ervoor kiezen om alleen de modules te implementeren die voor die organisaties relevant zijn. Er zijn diverse modulaire combinaties mogelijk.

Waarom ERP?
ERP systemenDoor het gebruik van ERP-software zijn organisaties in staat om het gebruik van bedrijfsmiddelen te controleren en de efficiëntie van de activiteiten te verbeteren. Omdat alle processen ondersteund worden door één systeem, hoeft ook de database van klanten, producten, etc. maar één keer op één centrale plaats ingevoerd te worden. Dat vereist wel grote accuratesse omdat dit invloed heeft op alle onderliggende en/of geïntegreerde systemen. Een ERP-systeem leidt tot efficiëntere processen, betere planning en afstemming, een beter inzicht in de operatie en kan in veel gevallen leiden tot kostenreductie.

Wilt u meer weten over wat ERP is, wanneer u dit inzet en wat de voor- en nadelen zijn van ERP? Download dan ons whitepaper 'ERP komt van Mars en CRM van Venus', waarin we ingaan op beide systemen en de kracht van ERP en CRM naast elkaar.

Wilt u het hele whitepaper lezen?
Vul dan hieronder uw gegevens in en download het complete whitepaper als pdf.
(Als na het downloaden uw gegevens nog zichtbaar zijn hoeft u niet nogmaals op verzenden te klikken)

Whitepaper download: ERP komt van Mars en CRM van Venus

* = Verplichte velden
Vul hier uw voor- en achternaam in

Vul hier uw bedrijfsnaam in

Vul hier uw e-mail adres in

Geef hier uw voorkeur aan

Vul hier uw telefoonnummer in zonder streepje

De gegevens die je hier invult, slaan we - tijdelijk - op om contact op te nemen betreffende deze whitepaper en zal niet gebruikt worden voor toekomstige mailings of nieuwsbrieven.
Wij hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om deze gegevens te mogen verzamelen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Indien je wél graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws betreffende CRM en producten van Microsoft 365, dan kun je dat aangeven door het vinkje hieronder aan te zetten. Wil je de nieuwsbrief niet, dan hoef je verder niets te doen.
.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!