sfeerbeeld Dynamics 365 overzichtelijker van Zinnovation CRM

Hoe maken we Dynamics 365 v9.0 nog overzichtelijker?

Met de komst van Dynamics 365 for Sales (CRM) v9.0 is de presentatie van de formulieren enorm verbeterd. Hoorde je klanten bij oudere versies veel klagen over onnodige witruimte om de velden op het formulier, worden de gegevens nu mooi omkaderd gepresenteerd.

Bekijk maar eens onderstaande standaardformulieren van de entiteit Account en zie de verschillen. Aan de linkerkant de bekende 8.2 (en ouder) interface en aan de rechterkant die van 9.0.

001 blog Hoe maken we Dynamics 365 v9.0 nog overzichtelijker

Een enorme verbetering, echter roept dit ook weer andere vragen op.

“Mooie interface, maar ik zie nu minder informatie op mijn scherm dan voorheen”

Dit is een opmerking/klacht die we vaker horen na een upgrade naar deze versie. Is hier iets aan te doen? Jazeker, met behulp van een stukje Javascript!

Wanneer je op een bepaald formulier meer gegevens op het scherm getoond wilt hebben, dan kun je het volgende stukje Javascript gebruiken en toevoegen aan de OnLoad handler van dat specifieke formulier;

function reformatForm() {
try {
parent.$(".ms-crm-ReadField-Normal").css("padding-top", "0px");
parent.$(".ms-crm-Field-Data-Print").css("padding-top", "0px");
parent.$(".ms-crm-Field-Data-Print").css("padding-bottom", "0px");
} catch (e) {
}
}

Het resultaat

Links de standaard lay-out en aan de rechterkant de interface waaraan het stukje code is toegevoegd.

002 blog Hoe maken we Dynamics 365 v9.0 nog overzichtelijker.png 

 

Wanneer je meer wilt weten over hoe je Microsoft Dynamics 365 for Sales (CRM ) beter kunt indelen of gebruikersvriendelijk kunt maken, neem dan contact met ons op.

Zinnovation

Ons team heeft jarenlang ervaring in CRM-implementaties, CRM-ontwikkeling en CRM beheer. U zoekt een betrouwbare partner, die alle facetten en uitdagingen van uw business begrijpt. Het Zinnovation team wil u graag adviseren over alle aspecten van CRM. Van implementatie, aanpassingen, trainingen tot en met het beheer van uw CRM-systeem. Wilt u meer weten over de succesfactoren van CRM of vrijblijvend van gedachten wisselen, neem gerust contact op met ons.

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!