Recycle CRM: Een bestaande omgeving

Recycle crm een bestaande omgeving smallAls uw bestaande CRM omgeving nu minimaal wordt gebruikt of onvoldoende toegevoegde waarde lijkt te hebben, is het zeer interessant om eerst te inventariseren welke mogelijkheden de bestaande software biedt om de gestelde doelen te behalen en de klachten en wensen van de gebruikers op te lossen.

In onze dagelijkse praktijk komen we regelmatig relaties tegen die vanuit een gevoel van frustratie en onvermogen de keuze maken om nieuwe CRM software aan te schaffen, zonder te hebben geïnventariseerd of de bestaande omgeving echt niet kan wat men wil.

Dat is vaak voorbarig, omdat CRM leveranciers de software applicaties geregeld vernieuwen en functionaliteiten toevoegen om te blijven voldoen aan de verwachtingen van hun klanten. Waardoor de eerder aangeschafte software in feite heel goed de wensen en eisen van de organisatie kan ondersteunen, maar dit gewoon nog niet is gebeurd.

Dat kan verschillende oorzaken hebben:

  1. Er wordt met een oude versie van de software gewerkt, waardoor de actuele mogelijkheden die de software biedt, niet worden gebruikt
  2. De wensen van de organisatie hebben zich na de initiële implementatie verder ontwikkeld, maar de inrichting van de software is hier niet op aangepast. Dat kan ook weer twee oorzaken hebben: ofwel het management realiseerde zich niet dat de ontwikkeling die de organisatie doormaakt, ook door vertaald moet worden in de inrichting van de software. Ofwel het management realiseerde zich dat wel, maar de beheerorganisatie heeft onvoldoende middelen gekregen om dat ook daadwerkelijk te doen. In beide gevallen is het eindresultaat dat de gebruikers na 1-2 jaar gaan klagen over de software. En als u niet oppast, vertaalt u dit als een roep om nieuwe software, terwijl u met een relatief lage inspanning (ten opzichte van de aanschaf van nieuwe software) een actualisatieslag kunt doorvoeren: het recyclen van CRM.

Wilt u meer weten over het recyclen van uw CRM systeem en hoe u er het maximale uit kunt halen?

Download dan het volledige artikel 'Recycle CRM' door onderstaand formulier in te vullen. De download zal direct starten.

Whitepaper Download: Recycle CRM

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!