Whitepaper: ERP komt van Mars

en CRM van Venus

Op de vraag wat nou beter ingezet kan worden, CRM of ERP, is geen eenduidig antwoord. Want moet hier wel tussen gekozen worden? Het verschilt enorm hoe een bedrijf zijn processen heeft ingericht en aangestuurd wordt. Heel kort door de bocht kun je zeggen dat CRM vanuit de klant werkt en ERP vanuit de producten en diensten die worden geboden. CRM is extern en persoonlijker. ERP is intern en procesgericht, vandaar de knipoog naar het boek ‘Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus’ van auteur John Gray. Dat die twee producten dus ook een mooi huwelijk aan kunnen gaan is evident.

Organisaties kiezen vaak voor een ERP-systeem met daarin een deel dat CRM wordt genoemd. Dit is over het algemeen echter te beperkt om klantgericht werken of een CRM-strategie mogelijk te maken. Dus moet er wel gekozen worden tussen CRM en ERP? Wil je de klantverwachtingen waarmaken en zelfs liever overtreffen, dan heb je CRM nodig naast ERP. Een integratie van beide systemen zal het 360 graden klantbeeld compleet maken en kan de business intern én extern versterken.

Om duidelijk te maken waarom je niet hoeft te kiezen tussen de één of de ander, maar waarom een combinatie van beiden veel krachtiger kan zijn, behandelen we in dit whitepaper de volgende onderwerpen:
  • Wat is ERP, waarom ERP en wanneer kiezen voor ERP?
  • De voor- en nadelen van ERP
  • Wat is CRM, waarom CRM en wanneer kiezen voor CRM?
  • Waarom ERP én CRM?
  • Wanneer kiezen voor ERP en CRM?
  • De kracht van ERP & CRM naast elkaar

Dit whitepaper is bedoeld voor organisaties die klantgericht willen werken en voor de keuze staan of ze ERP of CRM gaan inzetten. In dit whitepaper geven we aan waarom het ook een keuze is om beide systemen naast elkaar in te zetten en wat hier de voor- en nadelen van zijn.

Wil je het hele whitepaper lezen?
Vul dan hiernaast jouw gegevens in en download het complete whitepaper als pdf.

sfeerbeeld van een recycle CRM artikel

WP: ERP komt van Mars en CRM van Venus

* = Verplichte velden
Vul hier uw voor- en achternaam in

Vul hier uw bedrijfsnaam in

Vul hier uw e-mail adres in

Geef hier uw voorkeur aan

Vul hier uw telefoonnummer in zonder streepje

De gegevens die je hier invult, slaan we - tijdelijk - op om contact op te nemen betreffende deze whitepaper en zal niet gebruikt worden voor toekomstige mailings of nieuwsbrieven.
Wij hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om deze gegevens te mogen verzamelen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Indien je wél graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws betreffende CRM en producten van Microsoft 365, dan kun je dat aangeven door het vinkje hieronder aan te zetten. Wil je de nieuwsbrief niet, dan hoef je verder niets te doen.
.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Volg ons!

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!